top of page

Activiteiten

20180419_150013_edited.jpg
Wandelingen - zomer & winter

Niets is zo relaxerend dan een wandeling in de natuur.
Verschillende mooie wandelingen, starten in onze straat.
Voor lange wandelingen kunnen wij zorgen voor een heerlijke picknick (inclusief deken).

Smeer je kuiten almaar in !

Fietsen

Voor de sportievelingen, zijn er een aantal fietsroutes in de buurt. De aanduidingen op de weg zijn ideaal en sturen de fietsers langs de mooiste baantjes.

Fietsen in the Woods
20170116_095204.jpg
Langlaufen

De langlaufpistes van Croix-Scaille bieden jou een sneeuwrijke uitstap aan tijdens je verblijf in de Ardennen.
Kom er met de ganse familie sneeuwpret beleven.
Hoogte van 503m
4 pistes : 2,5 km, 7 km, 9 km en 12 km

 

walloniebelgiquetourisme.be › fr-be

Kajakken

Beginner of expert, kies uw afvaart met een kayak op basis van de tijd van de afvaart. Doorkruis heel mooie dorpjes als Bottasart, Poupehan, Frahan, Alle sur semois, Vresse en Membre, van Bouillon tot Bohan.
Stap in éen van de mooiste avonturen met de kayak in Wallonië ! 

 

www.recrealle-kayaks.com › kayaknl

Kajak plezier

Bezienswaardigheden

Het team van "Jardin des Hiboux" staat altijd klaar voor een leuke en informatieve dag. Voor degene die nog nooit een roofvogel van dichtbij heeft kunnen bezichtigen is dit een onvergetelijke ervaring

Het kasteel van Doornroosje.

Het kasteel van Vêves is sinds eeuwen door de zelfde familie bewoond en een leerschool voor iedereen.

Tussen de meanders van de rivier en de grootse uitzichten nodigt de streek van Bouillon je uit tot een  ontmoeting met de natuur en de geschiedenis. Adem met volle teugen en beleef het avontuur !

Een andere kijk op landbouw. In 1998 begonnen wij in Orchimont met het fokken van bizons. Vandaag hebben wij zo'n 200 dieren.

Het park van Furfooz ligt in de vallei van de Lesse, vlakbij Dinant. Een wandeling (4 km ) laat u de geologische, archeologische en natuurlijke rijkdommen van het park ontdekken.

Sinds 1984, toen in de Ardennen de eerste markt van zeldzame en tweedehands- boeken werd gehouden, verwelkomt Redu boekenliefhebbers uit de hele wereld. 

In het hart van de Naamse ardennen, op het grondgebied van Croix-Scaille, midden in de bossen, is een brouwerij

...

… Brouwerij Invictus

Het kasteel van Lavaux-Saint-Anne, opgenomen in het belangrijkste erfgoed van het Waalse gewest. Een van de beroemdste gebouwen in Wallonië, symbool van de Famenne.

Ontdek alle geheimen van de hemel in het Euro Space Center. Wij verwachten u!

Op plateau van Croix-Scaille markeert de Millenniumtoren, een spectaculaire 60 meter hoge uitkijktoren in de vorm van een zandloper, het hoogste punt van de provincie (503 m).

Een honderdjarige tram brengt je naar de ingang van één van de mooiste grotten van Europa. Ontdek de indrukwekkende zalen in een geheel nieuw licht en laat je betoveren door hun magie.

Laforêt is ontstaan uit het groen en is erin geslaagd om het typische karakter van de dorpen van weleer en het rijke erfgoed te behouden. Gelegen langs de Semois, heeft dit charmante dorp nog steeds zijn ouderwetse faciliteiten

bottom of page